Het betegelen van wandelen hoeft niet moeilijk te zijn, maar er zijn heel wat technieken die jij daarvoor dient te gebruiken. Soms wil je niet perse iemand inschakelen om dit werk voor je te verrichten, maar deze wens je zelfstandig te doen. Voor alles is er altijd een eerste keer en daarom kun je handige tips daarvoor gebruiken. Hieronder tref je tips aan die je kunt gebruiken om jouw wanden zelfstandig te betegelen. Veel leesplezier toegewenst!
 
Leergierige mensen komen heel ver in het leven. Indien jij leergierig bent om jouw wanden zelfstandig te betegelen, kun je nog altijd wat leren van ons. Het betegelen van wanden kan geschieden door de volgende stappen toe te passen:
 
1)  De benodigde spullen dienen ingekocht te worden. Deze zijn namelijk tegels, tegellijm, tegelkam, onderlegger, waterpas, potlood, spijkers en tegelsnijder.

2) Je begint altijd van beneden te betegelen. Gebruik een waterpas om zeker te zijn dat je jouw wanden niet door middel van kromme lijnen zal betegelen. Plaats die in beginsel eerst horizontaal. Indien die in evenwicht is, is het van belang dat je jouw waterpas vervolgens verticaal plaatst. Wanneer je ziet dat die in evenwicht is, trek je een rechte verticale lijn. Deze gebruik je als leidraad bij het betegelen.

3) Maak de tegellijm. Deze is een kunst, omdat die niet dik noch dun mag zijn.

4) Tijdens het betegelen van jouw wanden, is het van belang dat jij een onderlegger op de vloer plaatst. Op die manier maak jij jouw vloer dus niet vies met tegellijm. Maak ook gebruik van spijkers. Deze kun je beneden elke tegel plaatsen om ervoor te zorgen dat de tegels niet naar beneden zakken. Je kunt de spijkers nog altijd verwijderen. Gebruik de leidraad en plaats de tegellijm van beneden naar boven. Let er wel op dat de tegellijm maximaal 20 minuten kan houden voordat die droogt. Met andere woorden kun je niet direct jouw hele muur met tegellijm besmeren.

5) Nadat je de tegellijm gesmeerd hebt, plaats je de tegels van beneden naar boven. Zo ga je dus verder om jouw hele wand te betegelen. Een van mijn betere vrienden is een aannemer Eindhoven die enorm veel van schilderen houdt. Hij is een van de bedenkers van dit artikel geweest.

6) Wanneer je aan de uiteinden bent gekomen en je opmerkt dat je geen hele tegel kunt gebruiken, kun je de tegels dan snijden. Meet eerst hoeveel je dient te snijden en markeer die met een potlood. Vervolgens ga je over tot het snijden van de tegels en plaats je die op alle uiteinden.
 
Je merkt dus, aan de hand van de tips hierboven, op dat het zelfstandig betegelen van jouw wanden niet moeilijk hoeft te zijn. Het zit dus alleen in de technieken. Deze technieken dien je toe te passen om over een mooi betegelde wand te beschikken. Indien je demonstraties nodig hebt, kun je YouTube nog altijd raadplegen. Tot slot wensen wij je veel succes toe in het betegelen van jouw wanden. Wij weten dat je het kan!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *